Posted by: istinatabg | 08/03/2009

Разговори с Бога – Откъс


CB058865
Възможно ли е някой човек наистина да говори с Бог?

Възможно ли е някой да отговори на великите въпроси на времето? Кой съм Аз? От къде идваме и на къде отиваме? Въпроси които са задължителни за едно развиващо се общество, задължителни в еволюционното ни израстване като разумни и себе осъзнаващи се същества.

Откъс 1 от книгата на НИЙЛ ДОНАЛД УОЛШ „РАЗГОВОРИ С БОГА“

Научени сте да живеете в страх. Разказвано ви е за оцеляването на най-приспособимия, за победата на най-силния и за успеха на най-умния. Безкрайно малко е казано за славата на най-обичащия. И вие се борите по един или друг начин да сте най-приспособими, най-силни, най-умни, и ако видите (в каквато и да е ситуация), че постигате по-малко от това, се страхувате от загуба, защото ви е било казано, че да бъдеш по-малко, значи да загубиш. И ето, разбира се, вие избирате действието, предизвикано от страха, защото така сте научени. Аз пък ви уча следното: когато изберете постъпката, предизвикана от обич, ще сте направили нещо повече от това да оцелеете, ще сте направили нещо повече от това да победите, ще сте направили нещо повече от това да успеете. Тогава ще изпитате цялата слава на това Кои Сте Вие Наистина и кои бихте могли да бъдете. ..

Вътрешният ти глас е най-силният глас, с който говоря, защото е най-близко до теб. Той е гласът, който ти казва дали всичко останало е вярно или не, правилно или не, добро или лошо (в зависимост от определението ти). Той е радарът, който определя курса, управлява кораба, води пътешествието, ако най-сетне му позволиш. Той е гласът, който ти казва точно сега дали думите, които четеш в момента, са думи на обич или думи на страх. С това мерило можеш да определиш дали тези думи заслужават внимание или пренебрежение….

Advertisements

Responses

  1. Знаеш ли, когато дъщеря ми беше на около 4 год. (вече е на 24) видя за първи път монахини. Не й бях говорила нито за Бог, нито за църква. Когато ме попита, какви са тези жени, отговорих, че това са жени, които си говорят с бог. Вместо очакваното „Какво е бог“, детето отговори „И аз си говоря с Бог, но само той ме разбира, а аз не мога да го разбера“. Тогава станах вярваща

    • При мен се случи когато бях малко дете. Една вече усетих, че е при мен и всичко беше напълно естествено. Тогава му казах, че вярвам в него но искам доказателство. И той ми го даде:)
      Какви ли неща не се случват, но ние хората не се познаваме, не познаваме какво наистина представляваме.

  2. Всъщност от нас зависи изпълнението на божествения план тук, на земята…да, точно толкова сме значими….Прекрасна музика…

  3. окотуки Знаеш ли, че често се питам наистина до каква степен зависи от нас. Стигнах до заключението, че все още е трудно да се каже с гръмко обявяване : Ние сме виновни за всичко..
    Има и щипка мистика в цялата история.

  4. Не мисля, че сме виновни…на човечеството му е доста трудно тук долу… никак, никак не ни е лесно.О, мистиката е повече от щипка…

  5. дано да ти хареса това:

    добре е, че има висши същества, които да ни помагат…

  6. Мерси, много е хубаво.
    Висши същества…Да безпорно има. И то доста:)


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: